2013. február 26., kedd

Túrógombóc, ahogy mi szeretjük




Évek óta így készítem a túró gombócot. Tennék még bele gyümölcsöt is, mondjuk egy szép szem epret, de a családom leszavazott. Nem zsemlemorzsába forgatom, hanem darált dió és vaníliás cukor keverékébe, hozzá pedig egy kis tejföl dukál. Isteni finom próbáljátok ki.

Hozzávalók:
500 gr. túró
70 gr. búzadara (tönkölydarával készítettem)
3 tojássárgája
2 ek. cukor (ez ízlés dolga, mi édesebben szeretjük)
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
15 dkg darált dió
10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:
A fenti hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd hűtőben legalább fél órát állni hagyjuk. Egy lábosban vizet forralunk, mehet bele egy kis só is. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk, mehet a vízbe. Kb. 5-10 percig főzzük, érdemes egyet félbe vágni. Szűrőlapáttal kiemeljük és a porcukros darált dióba forgatjuk. Tejföllel tálaljuk, megnyaljuk mind a tíz ujjunkat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...