2013. február 26., kedd

Lecsós tarhonya




Bevallom ez most egy gyors recept, mert a lecsót csak fel kellett bontanom, mert lapul még pár üveggel a kamra polcán.
A tarhonya pedig, csak pirítani és párolódik szépen csendesen.

Hozzávalók:
400 gr. tarhonya
100 gr. szalonna
só,
1 üveg lecsó
+ 1 kis paradicsom konzerv
4 szál virsli

Elkészítés:
A szalonnát kisütjük, erre tesszük rá a tarhonyát, arany barnára pirítjuk, sózzuk és felöntjük 2 szeres mennyiségű vízzel. Kb. 20 percig fedő alatt takarékon pároljuk.
A lecsót felmelegítjük és hozzá adjuk a paradicsomot, ez nálunk azért kell, mert a bő lére eresztett változatot kedveljük. Átforraljuk, mehet bele a virsli, pár perc főzés és már kész is.
Na, ugye milyen gyorsak voltunk?
Tarhonyával tálaljuk, desszertnek jöhet a túró gombóc :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...