2013. február 12., kedd

Sült kacsamell, röszti, sült zöldségek és szilvaszósszal


Születésnapomnál betegség miatt elmaradt, de most hétvégén bepótoltuk.
Sült kacsamellet készítettem, rösztivel a párom kedvéért, sült zöldségekkel az én kedvemért, no és az elmaradhatatlan vörösboros szilvaszósszal. Mennyei eledel.

Hozzávalók:
2 kacsamell
só, bors, kakukkfű

Röszti:
1.5 kg burgonya
1 tojás
pár kanál liszt, (amennyit felvesz)
só, bors,
3 gerezd fokhagyma

Sült zöldségek:
3 sárgarépa
2 cékla
3 lilahagyma
só, bors

Szilva:
1 zacskó aszalt szilva (200 gr.)
2.5 dl vörösbor
1 fahéjrúd
2 szem szegfűbors
½ citrom leve
2 ek cukor



Elkészítés:
A mellek bőrét beirdalom, húsát befűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel. Felforrósítom a serpenyőt és mehet bele a kacsa bőrével lefelé kb. 10-15 perc, majd megfordítom és még kb. 5 percig sütöm, szép pirosra.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágom és a kacsa köré teszem, befűszerezem, megöntözöm a kacsa kisült zsírjával, majd lefedem (fém kacsasütőt használok) és mehet az előmelegített sütőbe 150°-on kb. 45 perc. Kiveszem a kacsákat és mehet vissza a zöldség még 10 percre.
Ez alatt a burgonyát nagylukú (vagy kisebb ízlés dolga) reszelőn lereszelem, összekeverem a többi hozzávalóval és serpenyőben tenyérnyi adagokban kisütöm. Kell alá olaj (vagy a kacsa zsírja), mert különben égni fog nem szépen pirulni.
Aszalt szilvát félbevágom, felöntöm a vörösborral, teszek bele cukrot, fahéjat, fél citrom levét, szegfűszeget és addig rotyogtatom, míg mártás sűrűségűvé válik.
A képről a szilva lemaradt és mire kapcsoltam, már el is fogyott...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...