Húúú tegnap olyat ettünk... Isteniiii volt.
Na, az az igazság, hogy rossz húst vettem ki a fagyasztóból.
Csirkét szerettem volna, de sertés sikerült.
Már régóta szerettem volna kipróbálni, az Eszterházy húst,
hát most el is készítettem.
Nagyon ízlett mindenkinek, máskor is el kell készítenem.
Hozzávalók:
800 g karaj
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
½ paprika
1-2 ek liszt
1 kis doboz tejföl
1 dl fehérbor
2 babérlevél
3 centis gyömbérdarab
só, bors
1 kk. cukor
1 ek mustár
kakukkfű
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoltam, sóztam borsóztam.
A hagymát felaprítottam, majd az olajon megpároltam a felaprított
gyömbérrel együtt.
A húsokat adagonként hirtelen átsütöttem, majd vissza pakoltam
őket és kevés vízzel, fűszerekkel elkezdtem párolni.
Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadtam a vékony metéltre
vágott zöldségeket.
Amikor minden megpuhult, kiszedtem a húsokat, felöntöttem a
borral, beforraltam. Krumplinyomóval kissé áttörtem a zöldségeket.
A tejfölt kikevertem a liszttel, majd besűrítettem az áttört
szaftot.
Mustárral, cukorral ízesítettem.
Párolt rizzsel tálaltam.
Szia!
VálaszTörlésMáshogy nem tudtalak elérni csak így.Kérlek jelentkezz,hogy lesz e bejegyzésed a Blogkóstolóra. Köszönöm. sasdi.melinda@gmail.com