2015. július 29., szerda

Sertéssült Eszterházy módra

Húúú tegnap olyat ettünk... Isteniiii volt.
Na, az az igazság, hogy rossz húst vettem ki a fagyasztóból.
Csirkét szerettem volna, de sertés sikerült.
Már régóta szerettem volna kipróbálni, az Eszterházy húst, hát most el is készítettem.
Nagyon ízlett mindenkinek, máskor is el kell készítenem.



Hozzávalók:
800 g karaj
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
½ paprika
1-2 ek liszt
1 kis doboz tejföl
1 dl fehérbor
2 babérlevél
3 centis gyömbérdarab
só, bors
1 kk. cukor
1 ek mustár
kakukkfű

Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoltam, sóztam borsóztam.
A hagymát felaprítottam, majd az olajon megpároltam a felaprított gyömbérrel együtt.
A húsokat adagonként hirtelen átsütöttem, majd vissza pakoltam őket és kevés vízzel, fűszerekkel elkezdtem párolni.
Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadtam a vékony metéltre vágott zöldségeket.
Amikor minden megpuhult, kiszedtem a húsokat, felöntöttem a borral, beforraltam. Krumplinyomóval kissé áttörtem a zöldségeket.
A tejfölt kikevertem a liszttel, majd besűrítettem az áttört szaftot.

Mustárral, cukorral ízesítettem.
 Párolt rizzsel tálaltam.


1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Máshogy nem tudtalak elérni csak így.Kérlek jelentkezz,hogy lesz e bejegyzésed a Blogkóstolóra. Köszönöm. sasdi.melinda@gmail.com

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...