Számomra
ismeretlen volt ez a fajta elkészítés, egészen addig, míg el nem látogattunk
apósom testvéréhez Gávavencsellőre (Szabolcsba). Ő készítette nekünk ezt az
ételt, (sajnos már nincs köztünk, de ha ilyet készítek, mindig közel érzem
magamhoz.) Egy igazán ízletes húst kapunk, nem szárad ki, mert jól megszívta
magát. A fokhagyma meg add neki egy plusz ízt.
Gyorsan elkészül, pikk-pakk és már tálalhatunk is.
Hozzávalók:
2 csirkemell
filé
2-3 dl tej
200 g liszt
3 tojás
só, bors,
5-6 gerezd
fokhagyma
olaj/pálmazsír
Elkészítés:
A
csirkemellet felszeleteltem, majd a tejet egy tálba tettem, ebbe tettem a
csirkemellet rá a átnyomott fokhagymákat. Pár órára, vagy egész éjszakára
hűtőbe tettem.
Másnap
kivettem a tejből, leitattam a felesleges nedvességet a csirkéről, sóztam
borsóztam. A tojást felvertem pici sóval. A csirkét lisztbe-tojásba mártottam, majd forró (160°-os) zsírban kisütöttem.
Párolt rizzsel,
krumpli pürével, savanyúsággal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése