A kedvesem
névnapjára Lúdláb szeletet kért, hát nekiálltam keresni, elég hamar eljutottam
Mohához.
Jó krémes
süteményt kaptam, de az ünnepeltnek bejött, pont erre gondolt. Köszi, Moha! J
Mivel a
rumos meggyem már elfogyott, így amaréla meggyel helyettesítettem, nem bántam
meg így is nagyon finom lett.
Krémhez:
2,5 dl
tejszín
200 g cukor
300 g vaj
100 g
kakaópor
1,5 dl a amaréla
meggy levéből (vagy rumos meggylé)
+1 nagy üveg
amaréla meggy a levétől leszűrve
Elkészítés:
A krémmel
kell kezdeni, mert ennek hűlnie kell.
A tejszínt a
cukorral felforraltam, 5 percig kis lángon főztem, hozzáadtam a felszeletelt vajat,
további 5 percig forraltam. A végén beleöntöttem a meggy levét is, és kevergetve
forraltam.
A tűzről
levéve beleszitáltam a kakaóport, simára kevertem. Kitettem a hidegre legalább 1 órára. (hűtőben
is tökéletes, ha kihűlt)
Tésztához:
4 tojás
150 g cukor
120 g liszt
30 g
kakaópor
2 kávéskanál
sütőpor
4 evőkanál
olaj
4 evőkanál
víz
Elkészítés:
Az tojásokat
jó habosra kevertem a cukorral, majd belecsurgattam a vizet és az olajat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport
elvegyítettem, majd beleszitáltam a krémbe és eldolgoztam. A piskótatésztát
belesimítottam a kivajazott tepsibe, az előmelegített sütőben 180°-on 15 percig
sütöttem.
A kihűlt
krémet robotgéppel nagyon habosra kevertem. A felével megkentem a tésztát,
megszórtam a meggyel, rákentem a maradék krémet.
Hűtőbe 1-2
órát pihentetem, hogy a krém megdermedjen.
Tetejére:
250 g
étcsokoládé
2 evőkanál
olaj
+ meggybefőtt
díszítéshez
Elkészítés:
Mikróban, állandóan
átkeverve megolvasztottam a csokoládét, majd belekevertem az olajat. A krém tetejére simítottam.
Meggyel
díszítettem, majd háromszögeket vágtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése