Tegnapról
megmaradt egy adag rizs, kaptam a zöldségesnél egy szép fej kelkáposztát, a
fagyasztóban találtam egy adag darált húst. Nem kérdés mi készül belőle --> rakott kel.
Hozzávalók:
1
fej kelkáposzta
1
fej vöröshagyma
500
gr darált hús
majoránna,
bors, kömény, só
1
adag főtt rizs (kb. 15gr)
330
ml tejföl
2
tojás
só
v. ételízesítő
Elkészítés:
Egy
nagyobb lábosban vizet forralunk, sózzuk és beletesszük az egész fej kelkáposztát,
megpároljuk. Közben kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, megszórtam
pirospaprikával és a fűszerekkel. Hozzáadtam a darált húst, felöntöttem kb. 1.5
dl vízzel, hogy jó szaftos maradjon.
Amikor
majdnem megfőtt a hús hozzáadtam a rizst.
Egy
jénait kivajaztam, bele rendezgettem egy sor kellevelet, erre jött a húsos
massza, majd rá egy sor kellevél. A tetejére tojással kikevert, kissé sózott
tejfölt tettem.
200-os
előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem.
Tejföllel
tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése