2013. március 17., vasárnap

Dödölle


Dödölle, ettél belőle?

A párom megkívánta a dödöllét, méghozzá a túrósat.
Én jobban szeretem a hagymásat, de hát ő kérte.
Tápláló, kissé nehéz étek, de ilyen zord időjárásban, mint ami most is volt…kell ez még.


Hozzávalók:

1 kg burgonya
4-5 kanál liszt
150 gr bacon
2 ek olaj

250 gr túró

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, (én le szoktam önteni róla a megmaradt víz nagy részét) burgonya nyomóval áttörjük, visszatesszük a tűzre és kanalanként adagoljuk a lisztet, fakanállal kevergetjük. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk. Addig a szeletekre vágott bacont kisütjük az olajban. Egy jénaiba szaggatjuk a burgonyát két kanál segítségével, (bacon-ös olajba mártogatjuk a kanalakat), majd közéjük szórjuk az áttört túrót. A végén megöntözzük a maradék bacon-nel. Előmelegítjük a sütőt 200°-ra és kb. 20 percig sütjük.
Esetleg, aki szaftosabban szereti meglocsolhatja tálalásnál tejföllel.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...