2in1: sajtos és nutellás együtt :)
A héten
eggyel több lányom volt, Jázmin legalább jól elvan, nem unatkozik. Gondoltam meglepem őket egy kis frissen sült házi croissannal. Limara express croissanjának
receptjét variáltam át, kevesebb cukorral és sokkal kevesebb vajjal készült.
Észre sem lehetett venni, hogy hiányzik belőle 20dkg vaj. Levegős, könnyű,
omlós tésztát kaptam. Úgy kellett apának megmentenem 1-2 darabot a gyerkőcök
elől. J
Próbálom
kicsit reformosítani a hozzávalókat….
Hozzávalók:
700 g liszt
1 pohár (140
g) joghurt
2 dl tej
1 kk. só
2 ek. cukor
2 tojás
5 dkg
élesztő
60 g olvasztott
vaj
+ 1 tojás a
kenéshez
+ sajt
+ nutella
A vaj
kivételével, a hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd 1.5 órára a hűtőbe tettem.
8 egyforma
darabbá vágtam, kerekítettem, 10 percet pihentettem.
Egyesével
kinyújtottam őket jó vékony kör alakúra, aztán jött a tornyozás.
Tészta,
megkentem olvasztott vajjal, rá a következő tészta és így tovább. A legfelső
tésztára már nem kell vaj. 10 perc pihentetés után kinyújtottam kb.
3-4 mm vékony lappá.
Pizzavágóval
16 szeletre vágtam őket. Megpróbáltam szép egyforma szeletkéket, persze ez most
sem sikerült, de sebaj. A vékonyabbakat simán feltekertem, előtte a kisebbik
háromszög oldalán 1 cm bevágtam és úgy tekertem. A vastagabbaknak a közepébe
tettem 1 tk nutellát és úgy tekertem fel.
Tepsire
sorakoztattam őket, lefóliáztam (nem túl szorosan) és mehetett a hűtőbe
éjszakázni.
Reggel
kivettem a hűtőből, megkentem tojással, a simákat megszórtam sajttal és
betettem a hideg sütőbe, 180°-on sültek 25 percig . A nutellásokat csak
lekentem tojással és megsütöttem.
Alig bírták kivárni a gyerekek, hogy kihűljön, már falták is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése