Nagyon sok
málnánk van, szerencsére. Gondoltam málnaszörpöt készítek belőle, de a
főzött szörp nem ízlett az én életem párjának. Így hosszas keresgélés után
Andinál találtam meg a tökéletes málnaszörp receptjét. Nem kell főzni, csak összekeverem, kivárom azt a pár napot és kész is! :)
Hozzávalók:
1,5 kg málna
1,5 l víz
40 g
borkősav/citromsav
1 csapott kk
szalicil
1 citrom
leve
+1,5 kg
cukor (kilónként 60 dkg cukor kell bele)
Elkészítés:
A málnát
alapos átmosás után, egy 5 literes üvegbe tettem, hozzáadtam a citromsavat,
szalicilt, citromnak a levét és kézzel jól összetörtem. Felengedtem 1,5 liter vízzel,
kistányért tettem a tetejére, és mint a kovászos uborkát kitettem a teraszra
4-5 napra.
Szűrőbe
öntöttem, majd hagytam lecsepegni, kicsit kavargattam. Lett 2.5 liter
málnalevem belőle.
Feloldottam
benne a cukrot, üvegekbe töltöttem. kb. 3,5 liternyi szörpöm lett! Juhéééé!!!
Már a
második üveggel fogyasztja a családom. Ízre nagyon finom, érezni benne a málna
zamatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése