2013. november 4., hétfő

Ropogós zabfalatok

Keresgéltem zabfalatok után, mert nagyon szereti a családom mindegyik tagja. Találtam is egy jónak tűnő receptet Beastie's Bistro oldalán. Kipróbáltuk. Mindenkinek nagyon ízlett, bár szerintem egy kicsivel, kevesebb cukorral még jobb lenne, de leszavaztak. Maradjon, így ahogy van. :D annyit írnék még a javára, hogy nem morzsolódik annyira, mint a bolti társa. Kóstoljatok meg, megéri :D


Hozzávalók:
140 gr liszt
3/4 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
egy csipet só
200 gr puha vaj vagy margarin
200 gr cukor
1 ek maláta (barna cukor helyet)
300 gr zabpehely (apró szemű)
1 tojás
1 tk vanília kivonat
100 gr fehér csokoládé



Elkészítés
Összekevertem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
A puha vajat és a cukrokat robotgéppel habosra kevertem. Beletettem a vaníliát és a tojást, alaposan elkevertem. Ezután belekevertem a lisztes keveréket. A végén beleforgattam a csokoládét és a zabpelyhet.  Teáskanálnyi gombócokat formáztam nedves kézzel a masszából, majd sütőpapiros tepsire sorakoztattam őket. Egy tepsire 16 db fért el kényelmesen. A gombócokat nedves kézzel ellapítottam.

Előmelegített sütőben 180°-on 20 percig sütöttem amíg aranybarnák nem lettek.


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok :) a cukor mennyisége a legtöbb recept esetén kérdés, mindegyiken lehet kicsit csökkenteni. Szemmel láthatóan jól sikerültek. Egészségeteklre!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...