2016. szeptember 8., csütörtök

Sodort sonkás rudak + 1 kis ráadás

Blogot kóstoltam, ezúttal Ani, A parókai konyhájából lett a 30. forduló házigazdája.
A szerencse úgy kedvezett nekem, hogy egy nagyon tiszteletreméltó blogot kaptam, 
mégpedig Olgis (Bloggeranyó) személyében.
Mindig keresni szoktam az ő posztjait, szerencsére innen kellett most válogatnom.
Gyors finomság receptet kerestem, nem is kellett sokáig keresgélnem.
Sajtos tekercseket gyártottam, sőt igazából egyszerre kétféle finomságot is.


Hozzávalók:
2 tekercs leveles tészta
1 csomag szeletelt bacon
kevés reszelt sajt
1 tojás a lekenéshez.
 + egy kis baracklekvár


A leveles tésztát kitekertem, ráterítettem a bacon szeleteket, ráhajtottam a tészta másik felét.
Felcsíkoztam, megtekertem, lekentem tojással, majd megszórtam reszelt sajttal. (Ezt a baconre is lehetne tenni, de én elfelejtettem)
Amíg bemelegedett a sütő hagytam kelni..
170°-on sütöttem kb 20 percig.



Közben elkészítettem a ráadás sütimet is..
A másik tésztalapot kiterítettem, megkentem a barátnőmtől kapott csodás baracklekvárral.
/Játszottam egyet a friss (már vagy fél éve) vásárolt tésztarácsozómmal…hát nem igazán sikerült…/
Ráhajtogattam a rácsozott tésztát a töltött felére, felszeltem, majd a széleinél kissé lenyomkodtam.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztattam, 170°-on ezt is 20 percig sütöttem.




A gyerekeim szerint nagyonnnn jó választás volt, máskor is készítsek ilyen fincsi gyors süteményt!!!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ismered a blogomat. Köszönöm.Kihagytad a bejegyzésből a receptre való hivatkozás linkjét!Ezt pótolnod kellene.Üdv, Olgis.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott van a link az Ön nevénél, egyből a receptre mutat :)
      Üdv. Andrea

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...