Már tavaly is készítettem házi készítésű vegetát,
de nem posztoltam, mert nem tudtam milyen lesz a végeredmény.
Mondhatom várakozáson felüli lett, így idén,
mivel felbontottam az utolsó üveggel is újra elkészítettem.
Szinte mindenbe tehetünk belőle, csak először a
vegetát és utána a sózás, nehogy baj legyen a só mennyiségével.
Olyan pluszt ad az ételnek, hogy az el sem
mondható. Hmmmm.
Aleda receptjét használtam hozzá, csak feleztem a
hozzávalókat, így is pont elég volt nekem, sőt még ajándékozni is tudtam
belőle.
Mondanom se kell, aki kapott kért még
utánpótlást.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
500 g zeller
500 g fehérrépa
500 g hagyma
500 g karfiol
500 g karalábé
500 g káposzta
500 g Tv paprika és kápia paprika vegyesen
500 g só
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor zeller levél.
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan átmostam, meghámoztam,
majd akkorára daraboltam, hogy beférjen a húsdarálóba.
(Szerencsém van, mert a darálást már a párom
végezte), szépen sorban ledarálta a zöldségeket.
Hozzákevertem a sót, majd sterilizált üvegekbe
töltöttem.
Már mehet is a kamra polcára, ott várja a felhasználást.
Amikor felbontom én hűtőben tartom, de elvileg
ellenne a kamra polcain is.
Már alig várom, hogy a sajátom készen legyen :-)
VálaszTörlés:-) és újra itt a szeptember! Köszi még egyszer a receptet! Nekem majdnem 5 dunsztosüveg fogy el 1 év alatt. A végén sincs semmi baja és nagyon finom! Puszi: Zsuzsi
VálaszTörlés