Hoztam nektek egy ütősen finom indiai lencselevest, nem is akármilyent..
vörös lencse.
Nem kell áztatni és cirka fél óra alatt kész is van. Aki nem szereti,
kihagyhatja belőle a chilit, bár szerintem kell az bele. Mi még a tálalásnál
tettünk bele egy kis harissa szószt is.
Hm…. az ize…magáért beszél.
Hozzávalók:
200 g vörös lencse
2 tk római kömény
1 kis chili
1 ek olivaolaj
1 fej lilahagyma
1 konzerv paradicsom (400 g)
800-1000 ml húsleves/víz
800-1000 ml húsleves/víz
½ konzerv csicseriborsó (200 g)
4 ek joghurt
Elkészítés:
Felaprítottam a hagymát és a chilit. Szárazon megpirítottam
a római köményt, majd hozzáadtam az olivaolajat, a hagymát és a chilit. Pár
perc párolás után beleöntöttem a vörös lencsét. majd a paradicsomot és a vizet.
Felforraltam sóval, borssal ízesítettem. kb. 20 perc alatt megpuhult a lencse,
ekkor bot mixerrel átturmixoltam, de nem teljesen selymesre, inkább darabosra.
Beleöntöttem a csicseriborsót (leszűrve) és a joghurtot, átrottyantottam és már kész is.
Harissa szósszal ízesítettünk még rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése