Blogot kóstoltam, ezúttal Serpenyő Virtuóz lett a 20.
forduló házigazdája.
A szerencse úgy kedvezett nekem, hogy megint egy számomra ismeretlen
blogot kaptam, mégpedig Brioche személyében.
Már a nevéből is kiderülhetett, sok finom édesség
háziasszonyához kerültem, csak győzzek választani.
Karácsony közeledtével, Gergő óvodai bulijára sütöttem meg,
ezt a Juharszirupos kekszet. Mind egy szemig elfogyott a dobozból. Ez már
jelent valami, nem?!
Hozzávalók:
18 dkg liszt
fél kk szódabikarbóna
8 dkg vaj
5 dkg cukor
4 ek juharszirup
1 egész tojás
fél kk szódabikarbóna
8 dkg vaj
5 dkg cukor
4 ek juharszirup
1 egész tojás
Elkészítés:
A lisztet és a szódabikarbónát összekevertem, hozzáadtam a
vajat és eldolgoztam vele. A vajas lisztmorzsához ütöttem a tojást, hozzáadtam
a cukrot, és a juharszirupot.
Összegyúrtam a
tésztát, fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tettem.
Nem volt kedvem nyújtogatni, így diónyi tésztákat golyókká
formáztam, majd villával ellapítottam.
Megkentem tojással és
180°-on sütöttem 15 percig.
Fincsi lehet, tetszik! :)
VálaszTörlésAz lett! :) Se perc alatt elfogyott!
TörlésJó ez az recept. Örülök, hogy rád találtam. Engem itt találsz meg :)
VálaszTörléshttp://legyunkeszsegesek.blogspot.com/
Köszönöm :) Bekukkantok hozzád!
Törlés