Egy új
receptet próbáltam ki, Gabi tette közkincsé ő hogyan készíti, egyszerű és
nagyszerű. Nekünk kapásból a dupláját készítettem, annak is adtam meg a
receptjét.
Hozzávalók:
1 kg pucolt
krumpli
360gr liszt
diónyi vaj
20 szem szilva
fahéj,
porcukor
200 g
zsemlemorzsa
2 ek vaj
porcukor
A krumplit
megfőztem sós vízben, leszűrtem, krumplinyomóval összetörtem a vajat
hozzákevertem. Géppel összedagasztottam.
Közben egy
serpenyőben az olajon aranybarnára pirítottam a zsemlemorzsát.
Lisztezett
deszkán hengert formáltam belőle, felszeltem, majd a közepébe rejtettem a
fahéjas, cukros szilvát, közepes gombócokat formáztam belőlük.
Sós lobogó
forró vízben kifőztem őket, amikor feljöttek a víz felszínére még 3 percig
hagytam főni és már ki is szedtem. Pirított morzsába forgattam őket,
porcukorral megszórtam és már ehettük is.
Finom kis gombócok lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése