Barbinál
találtam erre a csiga receptre, aki Vicuskánál találta, nagyon megtetszett, így ki is próbáltam.
Extra fini lett.
Az egyik felét aznap, a másik felét másnap készítettem el, mind a két alkalommal
jól sikerült. Szépen lehetett dolgozni a tésztával. A gyerekek nagyon örültek neki, az első adag nagyonnn gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
500ml tejtermék
(nálam 1 nagy doboz tejföl és a többi tej)
4 tojás
200 g
olvasztott vaj
2 kk só
10-15
evőkanál cukor
50 gr friss
élesztő
1 kg liszt +
3-4 evőkanál
2ek porcukor
+ 1ek kakaó
2ek porcukor
+ 1ek fahéj
Elkészítés:
Kikevertem a
tojásokat a cukorral, sóval, majd tejet és vajat is hozzákevertem. Az élesztőt
pici tejben cukorral felfutattam és a liszttel együtt a keverékhez adtam.
Bedagasztottam,
a tészta kicsit ragadós és lágy lett, de ilyennek is kellett lennie, majd
liszttel meghintettem, és letakarva hűtőbe tettem.
Az első
adagot már 3 óra múlva lehet használni, de akár következő nap este is
megsüthető, semmi baja nem lesz.
A hűtőből
kivéve, lisztezett felületen átgyúrtam, 2 felé vettem, a felét visszatettem a
hűtőbe.
A másik
felét is 2 felé vettem, cipóformára igazítottam és letakarva hagytam pihenni 20
percet.
A kinyújtott
tésztát megkentem olvasztott vajjal és megszórtam porcukros kakaóval. A másik tésztát pedig a fahéjas porcukorral.
Rudakká
tekertem, majd felszeleteltem 3cm darabokra.
A
sütőpapiros tepsin, 30 percig keltek, majd tojássárgával lekentem.
190°-os
sütőben aranyszínűre sütjük. kb. 20 perc kellett neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése