Maradék
kifliket hasznosítottam mi másnak, mint gubának.
Ez az az étel amit én elkészíteni szoktam, de nem eszem belőle. Pedig szeretem a mákos dolgokat, de a gubát valamiért nem. Ki érti?!
Mindig át szoktam pirítani egy kissé, mert attól finom ropogósak lesznek a kiflik.
Megállja a helyét, mint főétel valami nehezebb leves után, de desszertnek is kitűnő! :)
Hozzávalók:
10 kifli
2-3 dl tej
1 marék darált
mák (nem mértem le)
1 marék
porcukor
2 ek
zsemlemorzsa
vaj
Elkészítés:
A kifliket
felkarikáztam, majd leöntöttem a felforralt tejjel. Pár percig állni hagytam.
A mákot
összekevertem a porcukorral. Egy jénait kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával,
majd beleborítottam a kiflikarikákat, rászórtam a cukros mákot, összekevertem.
Vajdarabkákat tettem a tetejére. Előmelegített sütőben 200°-on 15 percig (amíg
szépen megpirult a teteje) sütöttem.
A
vaníliasodóhoz
Hozzávalók:
1 liter tej
1 vaníliarúd
3 tojás
100 gr cukor
40 gr liszt
1 ek vaj
Elkészítés:
A tejet a
félbehasított, kikapart vaníliával feltettem a tűzhelyre és felforraltam.
A
tojássárgákat kikevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet is. A felforralt tejből (kivettem a vanília
rudakat) lassanként hozzá csurgattam 2-3 evőkanálnyit, majd visszaöntöttem a
lábosba és kavargatva besűrítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése