Ezt az ételt elég hamar megtanultam elkészíteni, ugyanis apukám kedvence. Amikor valamiért kedveskedni akartunk neki, ezt készítettük. Szülinapjára is mindig ez volt a meglepi étel. Amikor a páromnak először készítettem nála is hatalmas sikert aratott. :)
Hozzávalók:
1 kg
burgonya
800 g tarja
v. karaj
2
vöröshagyma
200 g bacon
v. füstölt szalonna
½ üveg lecsó
vagy 2-3
paradicsom
2 paprika
só, bors
zsír v. olaj
Elkészítés:
A tarját felszeleteltem, kissé kiklopfoltam, majd sóval, borssal ízesítettem. A
burgonyát meghámoztam, majd karikákra vágtam és a kizsírozott kacsasütőbe rendeztem
őket, megszórtam sóval, borssal. Erre tettem (a karikára vágott paradicsom, paprika,
vagy mint most nálam) a lecsót. Rákarikáztam a hagymákat, majd a tarját szépen elrendezgettem. Vékonyra szeletelt baconnel befedtem a húsokat.
Meglocsoltam egy kis olvasztott zsírral és már mehetett is a 200°-ra
előmelegített sütőbe, fóliával letakarva, hogy párolódjon. Amikor már puhának
éreztem a húst ez kb. 1 óra, levettem róla a fóliát és grill alá tettem, hogy
szépen pirosodjon.
A tetejére
lehet tenni még tejfölt is, de én nem szoktam.
Anyukám így
készítette, apum kedvenc étele, így én is maradtam ennél az elkészítésnél.
Savanyúsággal
tálaltam. Hmmmm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése