Nagyfiam
kérésére vettem rákot. Mini koktélrákokat vettem fagyasztva. Tudom lehetne
friss is, de ez akadt a kezembe. Sokat tanakodtam, hogy készítsem el, nem
akartam elnyomni az eredeti ízét, mert hát csak azért vettük, hogy megtudjuk
milyen is az íze. Végül egy kis fokhagymás ízesítést adtam neki.
A
gyerekeknek nagyon bejött, először csak keveset kértek, de mindegyik repetázott
belőle és feltették a kívánság listájukra is.
Hozzávalók:
1 csomag
koktélrák
3 ek olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
4 db
sárgarépa
1 ek olaj
50 gr cukor
só, bors
A
kiolvasztott rákokat sóztam borsóztam, a átnyomott fokhagymát kevés olajban
kikevertem, majd ezzel kentem át a rákokat. Forró serpenyőben pár perc alatt
megsütöttem.
A répákat
felszeleteltem, a nagyobbakat félbe vágtam. Az olajon karamellizáltam a cukrot,
majd erre raktam a répákat, sóztam, borsóztam. Kevergetve megpirítottam, majd
pici vízzel felöntve puhára pároltam.
A rákocskákat főtt rizzsel és a répákkal tálaltam.
Jól kiegészítette a fokhagymás rákot az édeskés répa.. hmmmmm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése