Végre kaptam
a hentesnél kacshájat, már régóta terveztem, hogy sütök egy jó kis adaggal.
Végre lett
egy adag tepertőm, két üveg kacsazsírom. Azoknak a készítését már leírtam egy előző posztban. Aztán még fokoztam az ízeket vettem
hozzá csirkemájat (kacsát nem kaptam). Lett is belőle kétféle finomságom.
500ml
kacsazsír
500gr kisült
csirkemáj
só, bors
1
vöröshagyma,
3gerezd
fokhagyma
1 paprika
A májakat
megtisztítottam, félbe vágtam, sóztam, borsóztam. A maradék kisült zsírban a
hagymával, fokhagymával és paprikával megsütöttem. Akkor jó, ha megszúrjuk, és nem
vérzik. A fele adag májat jénaiba tettem,
leöntöttem a zsírral, hogy ellepje.
A másik
feléből készült a májkrém. A kisült májakat (kb. 200 gr.) aprítóba tettem, megsóztam,
borsóztam, hozzáadtam a vele sült hagymát, fokhagymát. Ráöntöttem ugyanannyi
zsírt (200 ml), kikevertem, majd tálkába öntöttem.
Próbálkoztam
már egyszer májkrém készítéssel, de valószínűleg túl sokféle fűszerrel
próbálkozhattam, mert nem ízlett a gyermekeimnek. DE ez valami eszméletlen
finom lett. Már csak a fele van meg, pedig csak reggel bontottam ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése