2013. október 28., hétfő

Ropogós fahéjas mogyorós

Jelentkeztem a Blogkóstoló 12 fordulójára. A játék lényege, hogy párokat sorsolnak ki és tőle kell egy neked tetsző ételt-italt elkészítened.  Teller-cake nekem ezúttal Méz és olíva-t sorsolta. Nehéz volt tőle választani, sok finomsággal találkoztam. Mivel már régen készítettem kekszféleséget, így erre esett a választásom. Egy kis fahéjjal ízesítettem még, a mániám. Bár a müzlijét is szívesen kóstolnám, no majd legközelebb.


Hozzávalók:
150 g liszt,
125 g puha vaj,
100 g durvára aprított mogyoró,
50 g zabpehely,
5 ek méz,
1 tk. fahéj
1 tojás,
pici só


A vajat simára kevertem a mézzel, hozzáadtam a tojást és a többi hozzávalót.
Vizes kézzel gombócokat formáztam, majd mintázóval ellapítottam. (lehet villával is)
Először nagy diónyi gombócokat készítettem, majd fele akkorát, a kicsik szebbek lettek.
170°-os előmelegített sütőben a nagyobbakat 25 percig sütöttem, a kisebbeknek elég volt 18 perc, akkor jó, ha szép aranyszínű lesz. A tepsiben hagytam kihűlni.
Kihűlés után, zsupsz, elfogyott. A doboz üres maradt J

Legközelebb dupla adaggal indítok. J


6 megjegyzés:

  1. Nálunk nagy favoritok az ilyen jellegű kekszek, így mentettem én is. Szuper a minta a tetőkön! :) Köszönöm, hogy velem játszol!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom a kekszeket! Örülök, hogy tetszik! :) Jót játszottunk megint, várom a beszámolót!!!

      Törlés
  2. Nagyon megtetszett, karácsony körül el kellene készítenem... Szépek lettek nálad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi! Méz és fahéj, tényleg karácsonyi :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...