Tepertős pogácsa lusta háziasszony módjára. Lehetne ez is a címe :)
Nem volt kedvem kenegetni a rétegek között a tepertőt, így belekevertem a tésztába. Szerintem egész laza, réteges tésztát kaptam, sőt még másnap is finom puha maradt. Próbáljátok ki megéri :)
Hozzávalók:
2.5 tej
25 gr. élesztő
csipet cukor
600 gr liszt
250
gr darált tepertő (nálam saját sütésű kacsatepertő)
1 tojás
2 ek tejföl
1 ek só
lekenéshez: 1 tojás
0.5 dl langyos
tejben a csipet cukorral felfuttattam az élesztőt. Keverőtálba tettem a lisztet,
a megkelt élesztőt, majd hozzáadtam a tojást, tejfölt, darált tepertőt, sót, maradék
tejet, könnyen gyúrható tésztát kaptam. Gép szépen kidolgozza, de utána nem árt
még kézzel átgyúrni. Duplájára kelesztettem. (30-40 perc) Ujjnyi vastagságúra
nyújtottam (2 cm), hajtogattam, (balról középre, majd jobbról is középre,
illetve fentről középre és lentől is középre, kis duci tésztát kell kapnunk.) 20 percig pihenni hagytam. Ezt még 2x megismételtem,
majd 2 cm vastagságúra nyújtottam, tetejét bevagdostam, kiszaggattam. Sütőpapíros
tepsibe tettem, tetejüket lekenem a tojással 200°-os sütőben sütöttem 20 percig.
2.5 tepsinyi lett ebből az adagból.
2.5 tepsinyi lett ebből az adagból.
Egyik kedvenc pogácsám, bármikor megtudnám enni. Nagyon finom! :)
VálaszTörlésSzió! Eddig nem így készítettem, de ez most nagyon etette magát :)
Törlés