Tudom-tudom, befőzés most, olyan zord az idő, de nézzétek milyen szép színesek a képek :)
Még augusztus végén készítettem el, de eddig valahogy kimaradt a közlése.
Annyi különbség van a szokásos lecsómhoz képest, hogy itt hamarabb kerül bele a paradicsom, aztán a paprika, így levesesebb lesz. Tartósítószer nem került bele, mert a zsírréteg úgyis lezárja.
Hozzávalók:
250 gr
kacsazsír
3 kg hagyma
3 kg
paradicsom
5 kg paprika (1 kg kápía)
A hagymát
felszeleteltem, majd a zsíron megdinszteltem, rátettem a felszeletelt
paradicsomot és átpároltam. Végül a felszeletelt paprikát tettem bele, de nem pároltam puhára,
csak éppen hogy átrottyantottam. Só nem került bele, majd amikor készre főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése