2013. október 13., vasárnap

Extra sült burgonya, baconos szűzpecsenyével

Tartalmas hétvégi fogást készítettem. Láttam egy Jamie videót, miszerint a világ legfinomabb sült krumplija készül. Kipróbáltam, mindenkinek naaagyon ízlett.  Finom és roppanós, de mégis belül omlós krumplit kaptam. Tényleg finom lett.


Hozzávalók: 
2 szűzpecsenye
20 dkg szeletelt kozsvári szalonna (bacon is lehet)
só, bors
fogpiszkáló

A pecsenyét kb 2-3 ujjnyira felszeleteltem. Sóztam (óvatosan, mert a szalonna sós) borsóztam, majd betekertem a szalonnába és megtűztem fogpiszkálóval.
Tűzálló tálba tettem, majd előmelegített sütőben 180°-on kb. 50 percig sütöttem.


Hozzávalók:
1 kg burgonya
só, bors
4 gerezd fokhagyma
kakukkfű,
rozmaring,
olívaolaj
fehérborecet

Elkészítés:
A burgonyákat meghámoztam és félbe vágtam, sós vízbe feltettem főzni, úgy 10 percre. Leszűrtem és olívalojos tepsibe tettem őket, sóztam borsóztam. Előmelegített sütőben 180°-n fél óráig sütöttem.
Kivettem és (Jamie újítása) krumplinyomóval megnyomtam őket, így kissé laposabb lesz, jobban érintkezik a tepsivel. Rozmaringot és kakukkfüvet apróra vágtam, hozzákevertem 1 ek olívát és 1 ek fehérborecetet, ezt öntöttem a burgonyák tetejére, jól beléjük is masszíroztam. 4 gerezd fokhagymát felszeltem és ezt is a burgonyák közé rejtettem. Visszatettem a sütőbe még 30 percre.



A húst a burgonyákra tettem, mint egy koronát. Saját készítésű csemege uborkával ettük. :)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...