Tartalmas hétvégi fogást készítettem. Láttam egy Jamie videót, miszerint a világ legfinomabb sült krumplija készül. Kipróbáltam, mindenkinek naaagyon ízlett. Finom és roppanós, de mégis belül omlós krumplit kaptam. Tényleg finom lett.
Hozzávalók:
2
szűzpecsenye
20 dkg szeletelt kozsvári szalonna (bacon is lehet)
só, bors
fogpiszkáló
A pecsenyét
kb 2-3 ujjnyira felszeleteltem. Sóztam (óvatosan, mert a szalonna sós) borsóztam,
majd betekertem a szalonnába és megtűztem fogpiszkálóval.
Tűzálló
tálba tettem, majd előmelegített sütőben 180°-on kb. 50 percig sütöttem.
Hozzávalók:
1 kg
burgonya
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
kakukkfű,
rozmaring,
olívaolaj
fehérborecet
Elkészítés:
A
burgonyákat meghámoztam és félbe vágtam, sós vízbe feltettem főzni, úgy 10
percre. Leszűrtem és olívalojos tepsibe tettem őket, sóztam borsóztam.
Előmelegített sütőben 180°-n fél óráig sütöttem.
Kivettem és
(Jamie újítása) krumplinyomóval megnyomtam őket, így kissé laposabb lesz,
jobban érintkezik a tepsivel. Rozmaringot és kakukkfüvet apróra vágtam,
hozzákevertem 1 ek olívát és 1 ek fehérborecetet, ezt öntöttem a burgonyák
tetejére, jól beléjük is masszíroztam. 4 gerezd fokhagymát felszeltem és ezt is
a burgonyák közé rejtettem. Visszatettem a sütőbe még 30 percre.
Nagyon finom ebédetek volt! :)
VálaszTörlésKöszönöm :) Igazi íz orgia :)
TörlésFinom, fűszeres, ízletes! :)
VálaszTörlésKöszönöm :) Megér egy próbát! :)
Törlés