Szívfájdalmam,
hogy rajtam kívül senki nem szereti a padlizsánt.. Azért egy keveset csak
készítettem.
Segítségül
hívtam Hajnit és Zolit, kicsit variálva.
Hozzávalók:
1 kg
padlizsán (3 db)
3
pritaminpaprika
3 tv paprika
3 dl
paradicsomlé
3 vöröshagyma
1 dl olaj
2 ek cukor
só, bors,
babérlevél
Elkészítés:
A padlizsánt
és a paprikákat sütőben megsütöttem.
A
vöröshagymát kevés olajjal mixerben aprítottam, majd a maradék olajjal
feltettem dinsztelni.
A
padlizsánok és paprikák héját lehúztam, magházát kiszedtem, majd a mixerben
párszor átforgattam. Hozzáadtam a hagymához és együtt pároltam, majd
felöntöttem a paradicsomlével (saját), ízesítettem sóval, borssal,
babérlevéllel, cukorral.
Kb. 1.5 órát
rotyogtattam. Vigyázat köpköd rendesen.
Kisebb üvegekbe
töltöttem, tetejére olajat öntöttem, hogy lezárjam, majd mehetett a szárazdunsztba.
Ebből nekem
2 kis üveggel lett + 1 tálka, amit már
el is fogyasztottam.
Örülök, hogy elkészítetted és főleg, hogy ízlik is. Sajnos a köpködés minden főzésnél fennáll mivel vastag a massza.
VálaszTörlésPadlizsán helyett lehet tenni gombát vagy előre megfőzött szemes babot hozzá, mindenik variáns finom.
Hajni:-)
Köszike :) A babos variánssal szemezgetek még...hátha.
Törlés