Igazi falusi étel... szerintem a sztrapacska ide tartozik. Igaz én gyerekkoromban nem ettem ilyesmit, anyu nem készített. Velem anyósom szerette meg ezt az ételt, ő pedig szintén az anyósától tanulta, aki Szabolcsban élt.
Hozzávalók:
800gr
burgonya
2 tojás
500 gr liszt
1 tk só
400gr
juhtúró
250 gr
kolozsvári szalonna
2 dl tejfől
Elkészítés:
A
megtisztított burgonyát lereszeltem, majd hozzá kevertem a tojást, sót és a
lisztet (folyamatosan adagoltam) galuskatészta sűrűségűre. Nekem sűrűnek
bizonyult ezért még 1 dl vizet is adtam hozzá.
A szalonnát
apróra szeleteltem, majd ropogósra sütöttem, a pörcöket félretettem.
A galuskákat
forrásban lévő sós vízbe szaggattam, majd hideg vízbe szűrtem és a szalonna
zsírjába forgattam. A túróval rétegesen leraktam, majd tejföllel meglocsoltam a
tetejét, rászórtam a pörcöket. 220°os sütőben 30 percig átsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése