Na szóval ez
az a recept amit nem biztos, hogy tudnék reprodukálni, annyira arról szólt,
hogy éppen mi volt itthon. 50 gr mandula kellett volna, de nem volt elég, ezért
elkezdtem kipótolni mással, egyedi lett. J
Szépséges színű, bár az állaga kicsit lehetett volna „szárazabb” is. A
friss málna ellágyította kissé…
Hozzávalók:
165 gr liszt
1/2 tk
sütőpor
¼ tk só
55 gr
pehelymix (zabpehely)
125 gr puha
vaj
80 gr
barnacukor
100gr cukor
1 tojás
½ tk
vaníliakivonat
200 gr málna
20 gr
mandula
10 gr
kókuszpehely
20 gr
kókuszreszelék
100 gr
fehércsokoládé
Elkészítés:
Összekevertem
a lisztet a sütőporral, sóval, pehellyel. A vajat krémesre kevertem a
cukrokkal, majd hozzáadtam a tojást és a vaníliát. A lisztes és a vajas részt
összekevertem, majd hozzáadtam a mandulát, kókuszokat, fehércsokit és a málnát.
15 percre a hűtőbe tettem pihenni. A sütőt 175°- ra előmelegítettem. Diónyi
mennyiségből golyókat formáztam, sütőpapíros tepsire sorakoztattam őket,
villával kilapítgattam. A kekszeket 15 percig sütöttem.
Nagyon szép színe
lett, igazán mutatós J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése