Végre megérkezett az első adag friss spenót és ráadásul még a szülinapja előtt, nem kérdés mi lett az ünnepi ebédünk.
Hozzávalók:
1/5 kg sóska
kb. 4 dl tej (nem mértem le)
só,
kb 1.5 ek cukor (ízlés kérdése, nem szoktam túl édesre készíteni)
1.5 ek liszt
kevés olaj
Elkészítés:
A sóskát megtisztítottam, az erénél megfogva letéptem a levelet. Többszöri vízben megmostam.
Az olajból lisztből rántást készítettem, erre dobtam rá a sóskát és kavargattam, míg össze nem esett.
Ízesítettem sóval cukorral, majd felöntöttem annyi tejjel, hogy ellepje. Beforraltam, hogy olyan krémes állaga legyen. Megkóstoltattam a kis hedonistámmal és már kész is.
Sült tarjával és főtt krumplival tálaltam.
Ez az adag nagyjából 3 személynek elegendő, de mi csak kettecskén esszük a kis drágámmal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése