Az én drágám
külön kívánsága volt, hogy vacsira úgy enne egy kis tócsnit. Én meg ugye lesem
kívánságait. Azért megspékeltem egy kis medvehagymával, szerintem jót tett neki
J Az uram sem
panaszkodott.
Hozzávalók:
1100 g burgonya
½ csokor
medvehagyma (10 szál)
kis csokor
petrezselyem
4 fokhagyma
3 tojás
6 ek liszt
só, bors
+ olaj a
sütéshez
1 kis doboz tejföl
2 ek görög joghurt
2 fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát
sajtreszelő részen lereszeltem, a petrezselymet, medvehagymát apróra vágtam, a
fokhagymát átnyomtam, majd egy tálban összekevertem őket. Sóztam borsóztam,
belekevertem a tojást és a lisztet.
Bő egy újnyi
olajat melegítettem, majd adagonként kisütöttem. Húúú azok az illatok. J
Ezalatt a tejfölt kikevertem a joghurttal, fokhagymával, sóval, borssal, hűtőbe tettem hűlni.
Vacsira
nagyon laktató, csak óvatosan….
Fokhagymás tejföllel tálaltam.
Ebből a mennyiségből 10-12 db tenyérnyi tócsnim lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése