Amikor
megkérdezem családom férfi tagjait mit készítsek húsból, mindig a fokhagymás
sült húst mondják. Egy idő után megunja az ember, hiába készítem hol karajból,
hol lapockából, hol tarjából. Unalmas na. Volt egy egész karajom, gondoltam egy
kicsit újítok rajta. Bármivel tölthető nekem most ezek voltak itthon.
A végeredmény
egy szaftos, nem kiszáradt, nem túl zsíros igazán finom étel lett.
Hozzávalók:
800 gr egész
karaj
100 gr
füstölt szalonna
100 gr
lángolt kolbász
1 kis szál
póréhagyma
só, bors,
kakukkfű
2-3 ek
mustár
olaj
alufólia
Elkészítés:
A szalonnát,
kolbászt és a póréhagymát felszeleteltem.
A húst mintha
szeletekre vágnám, de nem vágtam át csak ¾-ig. Alufóliával kibélelt tepsibe
tettem. Alaposan besóztam borsóztam, megszórtam kakukkfűvel. Minden szelet közé
tettem a szalonna- hagyma- kolbász trióból. Körbekentem a mustárral, majd
becsomagoltam az alufóliába. 180°-ra előmelegített sütőben sütöttem 1 óra 15
percig, ekkor kibontottam a fóliát, jól meglocsoltam a húst a szaftjával és
visszatettem pirosodni. Kb. 20 perc kellett neki.
A gyerekeknek szimpla szeleteteket, magunknak duplákat szeleteltem fel. Rizzsel és
savanyúsággal tálaltam.
Egy kis
különlegesség, nem kell mindig klasszikus sült hús J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése