Egy kis házi kedvencünket osztom meg veletek.
Ez elég sokat
készül nálunk mindenki nagyonnn szereti.
Az ízeket lehet variálni, ki hogy szereti, mi imádjuk a
tárkony illatát-ízét..hmmm..
Nagyon szeretem majorannával, egy kis babérlevéllel is, de
az már olyan főzelékes íz. J
Hozzávalók:
700 g burgonya
½ szál kolbász
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
2 ek liszt
só, bors, tárkony
pirospaprika
2 ek tejföl
Elkészítés:
A burgonyát apró kockára vágtam, majd feltettem sós vízben
főzni. Amikor már majdnem megpuhult, serpenyőben a felkarikázott kolbászt
megpirítottam, hozzáadtam a leveshez.
A visszamaradt zsiradékot kipótoltam az olajjal, majd megdinszteltem
benne az apróra vágott/le lehet reszelni is/ hagymát, liszttel besűrítettem,
megszórtam pirospaprikával, tárkonnyal.
A levesbe kevertem, a tejfölt kikevertem kevés vízzel ezt is
a leveshez vegyítettem.
Jól tud esni egy ilyen finom, meleg leves ilyenkor. Játék van nálam. korsocska.blogspot.hu
VálaszTörlés